ELIZABETH HOYT - OPASNE NAMJERE

Jedne mračne noći udovica Temperance Drew vraća se sa služavkom Nell Jones zloglasnim ulicama St. Gilesa nazad u sirotište koje vodi sa svojim bratom Winterom, nakon što je spasila jednu napuštenu bebu od njezine zle sudbine. Dok žure nazad  u sirotište, putem nalete na uznemirujuć prizor muškarca sa dugom sijedom kosom, odjevenog u crno, nadvijenog nad truplom. To je zloglasni Lazarus Huntington, Lord Caire, muškarac koji nema osjećaja i koji svaki dodir osjeća kao fizičku bol. Dvije žene brzo požure u sigurnost svog doma.

No to nije zadnji put da Temperendce vidi lorda Caira. Te iste noći, kada su već svi bili smješteni u svoje krevete, Temeperence nađe Lazarusa u svojoj radnoj sobi, koji za nju ima jednu ponudu. Budući da Temperance i njenom bratu Winteru zbog neplaćanja stanarine prijeti izbacivanje iz zgrade, što bi dovelo do zatvaranja sirotišta, lord Caire nudi Temperance plačanje dugova, te da ju povede na sve važne događaje i zabave u gradu gdje bi upoznala bogatog mecenu koji bi bio pokrovitelj sirotišta. Zauzvrat od Temperance traži da ga noću vodi ulicama St. Gilesa i pomogne mu pronaći ubojicu svoje dugogodišnje ljubavnice.

Nitko ne želi razgovarati s lordom Cairom, ne samo zbog njegove zloglasne reputacije, nego i zbog pitanja koja postavlja. Iako sa Temperance uza sebe, i mnogo novca kojim nastoji svjedoke navesti da progovore, nikako da može pronaći nekakav trag koji bi ga doveo do ubojice. Svaki potencijalni svjedok je pronađen mrtav kada oni stignu do njega, ili umre ubrzo nakon što se razgovara s njima.

Lazarusa privlači Temperance, i on žarko želi sazni što ju uzbuđuje. Otvoreno joj kaže da ga privlači, a ni Temperance nije imuna na njegovo zavođenje... Što se dogodilo dalje, ostavljam vama samima da saznate...

Dakle, ovo je prvi roman Elizabeth Hoyt iz njezinog serijala Maiden Lane i ujedno njezina prva knjiga kod nas prevedena. Knjiga me osvojila na prvu i progutala sam je u dva dana, te jedva čekam ostale naslove iz ovog serijala. Sadrži sve što može zadržati moju pozornost: romansu, misterij, ubojstvo. Radnja je dobra i brzo se razvija. Temperance je snažna i pametna žena, ali isto tako i ranjiva. Sviđa mi se kako je opisana njezina borba s vlastitom seksualnošću. Lord Caire je muškarac koji ne može podnijeti fizički dodir. Bio je zapostavljen kao dijete i ne zna što je ljubav. Strast koju osjećaju jedno prema drugome je ono što ih potiće da se emocionalno otvore jedno prema drugome.
Ako tražite dobru ljubavnu priču začinjenu sa daškom misterija, predlažem vam da pročitate ovu knjigu.
Dodatan bonus: nekoliko odličnih ˝kinky˝ ljubavnih prizora.

Ocjena: 4,6