SARAH MACLEAN - NEVALJALAC OSTAJE NEVALJALAC


Markiz od Bournea, ovisnik o kockanju, u dvadeset prvoj godini je u jednoj partiji karata izgubio sve što je naslijedio nakon smrti svojih roditelja od Langforda. Osramoćen i poražen, Bourne nestaje iz visokog društva. U to vrijeme jedino razmišlja o osveti Langfordu i kako da vrati svoje imanje Falconwell. Deset godina je Bourne stvarao svoje bogatstvo, postavši jedan od partnera u Palom anđelu, najzloglasnijoj kockarnici u Londonu. Sa trojicom partnera, Bourne je sad bogatiji nego što je ikad bio, osim što još uvijek nije uspio vratiti svoj posjed. No, sada zna kako će to postići.

Penelope Marburry ima 28 godina I u godinama je kada je već nazivaju usidjelicom. Prije osam godina je bila zaručena za vojvodu od Leightona. No on se zaljubio u drugu, a Penelope je ostala sama. To je bio popriličan skandal i ona nikad nije uspjela do kraja vratiti svoj dobar glas. Njezin otac je nedavno u partiji karata od Langforda osvojio Falconwell i dodao ga Penelopeinom mirazu znajući da će to privući mnoge prosce. Tada na scenu dolazi markiz od Bournea.

Bourne i Penelope su u djetinjstvu bili jako dobri prijatelji. Igrali su se kao djeca, a nakon što je on otišao na školovanje, izmjenjivali su pisma sve do smrti njegovih roditelja, nakon čega se nisu čuli dugi niz godina.
Sada Bourne želi natrag svoje imanje i ako to znači da se mora oženiti s Penelope, to će i učiniti. Jedne noći dok je ona šetala po snijegu, on je otme i provede s njom noć, tako da njezina obitelj pomisli da je ona uništena, te da se sada njih dvoje moraju obvezno vjenčati. A kako će se njih dvoje snaći u braku otkrit ćete sami kada pročitate ovu knjigu.

Već dugo nisam čitala neki povijesni ljubavni roman i ova me knjiga podsjetila koliko ih ustvari volim. Ne mogu vam točno reći što ovu knjigu čini posebnom. Nije nešto novo što već nismo vidjeli, ni što se tiče likova, ni što se tiče radnje. Ali stvarno mi se svidjela. Bila mi je zabavna. Glavni likovi su me skroz osvojili. Penelope je snažna, inteligentna, hrabra, odana i ne zadovoljava se s ničim manjem od onoga što želi. Bourne je bio baš pravi nevaljalac i bez obzira koliko puta je odbijao Penelope, ona nije gubila nadu da ću njemu ponovno naći svog dobrog prijatelja iz djetinjstva. Čitati o tome kako će njih dvoje odigrati svoje karte je bilo pravo zadovoljstvo a najdraži dio mi je bio kada je Bourne napokon shvatio da voli Penelope i onda je morao smisliti način kako da je osvoji.

Moje preporuke svim ljubiteljima povijesnih ljubavnih romana.
Sada treba dočekati drugu knjigu iz ovog serijala za koju mislim, po kratkom pročitanom sadržaju, da bi mogla biti još zabavnija od ove.