ANGELA MARSONS - IZOPAČENE IGRE

Kim Stone nam se vraća u svom najnovijem slučaju, tj. dva slučaja.

Uhvatila je odvratnog zlostavljača djece za kojeg bi najbolje bilo da ga se izbriše s lica zemlje, no nekoliko činjenica u tom slučaju joj se ne poklapa. Još je netko umiješan osim njega.

Istovremeno, ubijen je silovatelj koji je prijevremeno odslužio zatvorsku kaznu za svoj zločin. Njegov ubojica je uhvaćen, no i u tom slučaju nešto ne štima. Što više Kim kopa po ovim slučajevima, to više shvaća da se bori protiv nečeg daleko uznemirujućeg i opasnijeg.  Kim će riskirati i vlastiti život kako bi opasnog sociopata spremila iza rešetaka, baveći se usput vlastitim tajnama i problemima za koje se svim silama borila da ostanu zakopani.

U Izopačenim igrama odlična Kim Stone se bori protiv jednako dobre, ali posve nemoralne doktorice Alexandre Thorne. U ovoj priči saznajemo puno više o Kiminu nesretnom djetinjstvu i njezinoj sadašnjoj hrabrosti. Kim Stone je odličan lik, savršeno opisan. Nije savršena, ali posjeduje ogromnu snagu. Radnja je veoma dramatična i priču održava živom i jako čitljivom.

Ova knjiga mi je bila čak i bolja od Nijemog vriska, prve knjige iz serijala, a to mi se stvarno rijetko događa. Obično mi je prva knjiga u serijalu odlična, a sljedeći nastavci nisu ni blizu toliko dobri kao prvi dio.

Trenutno čitam (i ne ispuštam iz ruku) treći dio iz serijala Izgubljene djevojčice koja isto napeta kao i ova. Nadam se da nećemo predugo čekati sljedeću knjigu o ovoj hrabroj detektivki.

Moju preporuku definitivno imate.