ANGELA MARSONS - IZGUBLJENE DJEVOJČICE


Dvije devetogodišnje djevojčice otete su dok su čekale da ih roditelji pokupe u rekreativnom centru. Glavni inspektor Woodward je upozorio Kim da ovaj slučaj nikako ne smije dospjeti u medije. To je napravljeno kao mjera predstrožnosti jer su dvije druge djevojčice prethodno otete, a samo jedna je vraćena roditeljima. 
Majka jedne otete djevojčice, Karen, posebno je zatražila da Kim vodi istragu. Ona i Kim, dok su bile tinejdžerice, živjele su zajedno jedan period u istoj udomiteljskoj obitelji, te tu saznajemo više detalja o Kiminoj tajnovitoj prošlosti.

Tim uspostavlja zapovjedni centar u Kareninom domu i svakodnevno proživljavamo noćnu moru onoga što je u pitanju. Polako počinjemo shvaćati da otmičari imaju vlastiti dnevni red i da će možda nedostajati vremena za spas dvije djevojčice. Kim mora upotrijebiti svu svoju unutarnju snagu i hrabrost za lov na njih.

Ova knjiga je odlična od početka do kraja! Nije važno ako niste čitali prva dva romana o Kim Stone, svaka knjiga se može zasebno. No, da bi shvatili cjelinu lika Kim Stone, zašto je ona takva kakva jest, morate pročitati i prve dvije knjige.
Kim Stone je izvrstan snažni lik, čiji nedostaci i predispozicije omogućuju autoru obilje mogućnosti da još više razvije radnju. U posljednja dva romana totalno sam se zagrijala za njen lik. Zaista uživam u njezinim eskapadama i načinu rada. Volim njezin tim i volim njen nedostatak socijalnih vještina! Mislim da je fantastična!

Izgubljene djevojke je stvarno dobro napisano štivo. Lako i brzo se čita i jednom kada počnete sa čitanjem nećete ga lako ispustiti iz ruku!