JILLIAN CANTOR - IZGUBLJENO PISMO


Izgubljeno pismo je priča koja se odvija u dva vremenska razdoblja na dva različita kontinenta.

Austrija 1938.

Kristoff, šegrt graver je mladi Austrijanac koji živi i radi sa židovskom obitelji na početku austrijske nacističke invazije i brzorastućih antisemitskih ideala koji su se širili Europom. Kako se nacisti useljavaju, Kristoffova želja da spasi djevojku u koju se zaljubio i obitelj koja mu je pomagala tijekom godina raste, ali svirepi stav nacista koji su okupirali grad ne ostavlja mu puno načina kako da spasi njih i sebe.

Los Angeles 1989.

Nakon što se pamćenje njezina oca pogoršalo, Katie Nelson je preselila svog oca u specijaliziranu ustanovu za njegu. On je godinama skupljao poštanske marke, a sada je Katie ostala cijela njegova kolekcija. Katie odnosi marke na procjenu, a procjenjitelj Benjamin Grossman pronalazi nešto vrlo zanimljivo, marku iz 1939.-e godine iz Austrije koja je postavljena naopako na pismo, nešto što Benjamin nikada prije nije vidio.

Priča se kreće između Austrije u vijeme početka drugog svjetskog rata i kasnih osamdesetih u Kaliforniji. Intriga pečata i pisma počinju preuzimati Katein život. Ona je novinarka po zanimanju i zato pokušava razotkriti ovaj misterij.  

Ova je knjiga nadahnuta činjenicom da su nada i ljubav bile dvije glavne teme u obje priče. Pokazuje se što ljudi mogu učiniti kad imaju motivaciju i strast mijenjati stvari ne samo zbog sebe, već i zbog šireg društva.

Ova je priča stvorena s detaljima, poviješću i osjećajima, a vi ćete biti uvučeni u priču. O tome ćete razmišljati dugo nakon što završite!