JELENA HRVOJ - DURGINA KUĆA

Durgina kuća je zabavni park koji je godinama zatvoren nakon neseće koja se tamo dogodila prije mnogo godina. Ona je skrovište trima djevojčicama na kojem se one osjećaju sigurno.
Ovo je priča o tim djevojčicama.
Piksela Omnia se nakon rastave roditelja s majkom preselila u novi grad. Donedavno je živjela normalnim životom, a sada živi s majkom koja je sklona alkoholu.
Billianet Jense živi u naizgled savršenoj obitelji. Međutim, njezina majka je toliko opsjednuta čistoćom kuće u kojoj žive, da Billianet čini sve da se te čistoće riješi dok boravi van kuće čineći grozne stvari.
Kaliope Zana nakon smrti roditelja živi sa dementnom bakom. Postavlja klopke u koje lovi ptice i životinje. Uživa u njihovom ubijanju i od dijelova njihova tijela radi različite skulpture.
Dok jednoga dana borave u Durginoj kući, nalete na beskućnika. Dok su mu pokušavale neprimjetno pobjeći, on uhvati Billianet i pokuša je silovati. Piksela udari muškarca svjetiljkom i spasi Billianet. Dok on leži u nesvjesti, Billianet ga sveže užetom, a Piksela ga kasnije ubije. Djevojčice nisu ni svjesne da ih netko gleda pokraj durgine kuće.
Ovo je samo mali uvod u ovu knjigu. Što je to što povezuje ove tri djevojčice, tko je beskućnik koji je napao Billianet ili tko je Lea Garit ostavljam vama da sami otkrijete.

Durgina kuća je drugi roman Jelene Hrvoj koji se našao u mojim rukama. Nakon Štorke koja me oduševila, imala sam dosta velika očekivanja pema ovoj knjizi i nisam se nimalo razočarala. Knjigu sam pročitala u jednom dahu. Već u samom početku spisateljica nas vješto uvlači u priču koja se odvija u tri vremenska razdoblja: u sadašnjosti, te u dva vremenska razdoblja u prošlosti, prije dvadeset i trideset godina. Cijelo vrijeme vas drži u napetosti što će se sljedeće desiti, i knjigu jednostavno ne možete ispustiti iz ruku.
 Jelena Hrvoj ovom knjigom definitivno može stati rame uz rame mnogo poznatijim piscima skandinavske književnosti koji su veoma popularni posljednih godina. S nestrpljenjem iščekujem njezinu sljedeću knjigu. Napeto do samoga kraja!
Dakle, ako ste ljubitelji horora, ovu knjigu definitivno morate pročitati!