SUSAN ELIZABETH PHILLIPS - ZAPLEŠI SA MNOM


Tess Hartsong  se seli na planinu Runway u Tennesseeiju nadajući se da će tako pobjeći od slomljenog srca, naći utjehu koja joj je potrebna. Prošle su dvije godine otkako je izgubila voljenog supruga i još uvijek joj je svaki dan ispunjen bijesom i dubokim osjećajem gubitka. No Tess se nada da će planina Runaway i obližnji gradić Tempest ispuniti prazninu, dajući joj nešto na što se treba usredotočiti. No ipak bi trebala paziti što želi za sljedeći put, jer ispostavilo se da njezin najbliži susjed, poznati ulični umjetnik Ian North, nije previse oduševljen time da Tess plešući rješava svoje probleme u svom dvorištu uz glazbu. Niti mu se sviđa njezina tvrdoglavost. 

Dobro je što se Tess ne mora puno baviti Ianom, tj. sve dok se ne dogodi tragedija. Naime, Bianca, Ianova trudna prijateljica, umre pri porodu, a Ian I Tess se moraju pobrinuti za njenu novorođenu djevojčicu Wren.

Ian zapravo nije siguran što misli o Tess, ali ona se pojavila u njegovom životu baš kad mu je trebala ruka pomoći, koliko god on to mrzio priznati. Sa svojim životom u kaosu, umjetničkom karijerom u zastoju i novim odgovornostima s kojima nije siguran da je sposoban nositi se, Ian se uvelike oslanja na Tessinu snagu i snažnu volju. Dok tračevi o njima kruže među lokalnim stanovništvom, a i neki se udaljeni susjedi pojave na vratima tražeći pomoć, Tess postaje svačija osoba od pomoći, čak i Ianova.

Iako je Ian u početku iritira, pomaže joj ispuniti dane nečim drugim, a ne tužnim mislima na svog supruga. Tess s njim osjeća i početke kemije, nešto što nikad nije pomislila da će se opet dogoditi. Možda, samo možda, planina Runaway je ipak bilo dobro mjesto za bijeg.

 

Wow! Susan Elizabeth Phillips did it again! Ja jednostavno obožavam kako ova žena piše!

Uživala sam u svakom pročitanom slovu. Čak sam i malo usporila čitanje jer nisam htjela da ova knjiga završi. Ovo nije tipičan ljubavni roman na kakve smo navikli kod SEP, što nije nimalo loše. Ova knjiga je puno više od toga. Ima preokrete koje nisam očekivala, a i likove s kojima sam proživljavala sve njihove osjećaje i drame. 

Ova priča vas jednostavno uvuce u sebe i ne pušta dok ju ne pročitate do kraja. Dotiče neke ozbiljne teme poput seksualnog obrazovanja za tinejdžere, suočavanja s pobačajem, depresijom, ali bilo je i smiješnih trenutaka, dobrog razvoja likova, drame.

Ova knjiga je jedno zabavno i šaramantno štivo! Moja velika preporuka!