JULIA QUINN - ŠTO SE TO ZBIVA U LONDONU?


Što se to zbiva u Londonu? je drugi roman u serijalu Belvestoke i fokusira se na Oliviju Bevelstoke i njezina susjeda Harryja Valentinea. Olivia misli da je Harry možda ubio svoju bivšu zaručnicu pa ga špijunira sa svog prozora. On se pita zašto ga neka djevojka tako očigledno špijunira.

Harry radi kao ruski prevoditelj za ministarstvo obrane i od njega se traži da pazi na ruskog princa koji je upravo stigao u grad i na djevojku na koju je ovaj princ bacio oko.

Pogodite tko je ta djevojka? Olivia naravno! Dakle, prisiljen je provesti puno vremena s njom, a ona mu se baš i ne sviđa. Isprva! Jer svi znamo kamo to sve na kraju vodi, zar ne?

 

Ova knjiga mi se također svidjela kao i prva iz serijala. Svidjeli su mi se glavni likovi Olivia i Harry. Dijalog između njih dvoje bio je duhovit, smiješan i inteligentan. Svidjelo mi se kako su se međusobno spojili, njihovi trenuci kada bi razgovarali jedno s drugim preko prozora.

Ovo je priča o mržnji i ljubavi. Ona ga zaista ne voli, a ni on nju, a vi se cijelo vrijeme pitate kako će se na kraju njih dvoje spojiti jer između njih nema kemije. Spisateljica ih prvo pretvara u prijatelje i to se onda razvija u nešto više. Između njih postoji iskreno prijateljstvo koje je vrlo dobro opisano, jer se radilo o polaganoj izgradnji njihovog odnosa prerušenog u prijateljstvo bez ičega seksualnog. Nakon toga se iz jednog lijepog prijateljstva rodila ljubav.

Olivia je jedna od onih "lijepih djevojaka", ali s Harryjem je samo još jedna obična djevojka i to joj se sviđa. Harry je samo jedan običan muškarac i to je veoma osvježavajuće vidjeti. Sve mi se svidjelo u ovoj knjizi od početka do kraja. Njihov odnos djelovao je tako prirodno, tako savršeno!

Moja apsolutna preporuka!