COLLEEN HOOVER - OKOŠTALO SRCE


Beyah ima samo devetnaest godina, a iza sebe ima tešku životnu priču. Živi s majkom ovisnicom, koja se nikad nije brinula za nju, a s biološkim ocem nije imala skoro pa nikakav kontakt. Beyah je oduvijek bila prepuštena sama sebi. Nakon što se dogodi tragedija i njezina majka umre od predoziranja, Beyah treba mjesto gdje će živjeti naredna dva mjeseca, prije nego što ode na fakultet. Za pomoć moli svog oca i tako se seli iz svoje prikolice u Kentuckyju u prekrasnu kuću na plaži u Teksasu gdje će živjeti s njim i njegovom novom obitelji.

Tamo, na mjestu koje je toliko različito od mjesta gdje je odrasla, upoznaje svog susjeda, Samsona, bogatog, zgodnog dečka, koji kao i Beyah ima mnogo tajni.

Iako njih dvoje nemaju ništa zajedničko, imaju intenzivnu kemiju, pa pristaju provoditi ljeto zajedno.

No, toliko se stvari može dogoditi u jednom ljetu ...

 

Okoštalo srce je moćna priča o neusklađenoj, pogrešnoj ljubavi koja čak nije ni ljubav u početku. To je priča o pripadnosti i povezivanju srodnih duša. Dvoje usamljenih, napuštenih tinejdžera kojima se sreća rijetko kad našla na putu ima sudbinski susret na trajektu. Oboje bježe od svoje prošlosti, na rubu da zakorače u nepoznatu, zamračenu i neistraženu budućnost.

Ovo je jedna jako zanimljiva priča. U prvih nekoliko poglavlja jako mi je bilo žao Beyah. Ona je jako negativna i ogorčena. Nikada u životu nije imala ništa lijepo ili dobro, pa shvaćam zašto ne vjeruje nijednoj dobroj stvari koja joj se nađe na putu. No, polako se navikava na svoj novi ljetni život. Njen tata i njegova žena su jako dobri prema njoj, a polusestra joj je kao rođena sestra. I naravno vrući susjed Samson vrlo je zanimljiv. I on je pomalo tužan i tajanstven. U početku ne znamo koja je njegova priča, ali želimo saznati.

Bila sam  uvućena u priču odmah od prve stranice i jednostavno sam progutala  knjigu.  Nisam se mogla zasititi Samsonove i Beyahine ljubavne priče jer su njihovi bol i radost bili opipljivi. Nije bilo tinejdžerske drame jer su ovo dvoje samo pokušavali preživjeti, a to je samo po sebi dovoljno.

Sporedna glumačka ekipa poboljšala je priču i pomogla u razvoju likova. Beyahina nova veza sa Sarom bila je dirljiva i jako mi je drago što je spisateljica stvorila tu pozitivnu vrstu sestrinske veze, a ne onu ispunjenu tjeskobom i mržnjom. Tako osvježavajuće i upravo ono što je bilo pravo za priču.

Preporuka i petica od mene!