ANGELA MARSONS - KRVNE VEZE


Stigao nam je i peti nastavak serijala o neustrašivoj i hrabroj detektivki Kim Stone. Nemam puno novoga da kažem o ovoj knjizi, a što već nisam rekla u prijašnjim osvrtima. Angela Marsons me i dalje oduševljava ovim serijalom. Priča je intenzivna, uvjerljiva i ne možete je ispusti iz ruku sve dok ne pročitate i posljednju stranicu. Kvaliteta pisanja i zapleta je u svakoj knjizi sve bolja i kvalitetnija. U središtu knjige, po mom mišljenju, je karakterizacija. Ponovno ulazimo dublje u Kiminu prošlost i njezin odnos prema tome tko je ona. Koliko god bila konfliktna i bez društvenih manira, ona ima goruću želju učiniti pravu stvar i pomoći onima kojima je to zbilja potrebno, bez obzira na to kako ti postupci mogu utjecati na nju. Serijal o detektivki Kim Stone jednostavno je obavezan za čitanje svakom obožavatelju krimića. Iako je radnja svakog romana samostalna, Kimina priča neće biti doživljena kako spada ako se serijal ne čita po redu.

 

U ovom romanu žrtva je ubijena ubodom u srce što se na prvi pogled čini kao pljačka koja je pošla po zlu. Ali kada se pronađe druga žrtva ubijena na isti način, detektivka Stone zna da ima posla s istim ubojicom. Druga žrtva pronađena je s identičnom ranom kao I prva, te ne postoji ništa što bi povezivalo žrtve osim prirode njihove smrti.

U ovom romanu  se vraća i naša omiljena sociopatkinja, dr. Alexandra Thorne, koja je u zatvoru. Iako iza rešetaka, uspijeva se vratiti u detektivkin život i napraviti kaos.

 Krvne veze su još jedna poslastica proizašla iz pera sjajne Angele Marsons koju morate obavezno pročitati.