PENELOPE WARD - MRSKI CIMER


Amelia i Justin bili su najbolji prijatelji u djetinjstvu, godinama nerazdvojni, sve dok Amelia nije otkrila tajnu zbog koje je pobjegla i slomila mu srce. Justin joj to nikada nije oprostio. Deset godina kasnije, Amelijina baka je nakon svoje smrti ostavila jednu polovicu kuće na plaži njoj, a drugu Justinu. Nakon mnogo vremena njih dvoje se ponovno susreću licem u lice kao odrasli ljudi.

Kada otkrije da je zaručnik vara, Amelia se spakira i odlazi u kuću na plaži da tamo provede ljeto. Uživa u miru i tišini, pokušavajući shvatiti kamo vodi njezin život, no onda dolazi Justin sa svojom djevojkom Jade. Još uvijek se ne želi pomiriti s Amelijom i daje sve od sebe da bude što bezobrazniji prema njoj. Nakon svih ovih godina, jasno je da još uvijek zadržava svoj bijes.

Kako priča napreduje, seksualna napetost između Amelije i Justina dostiže vrhunac. Nema sumnje da još uvijek gaje osjećaje jedno prema drugome, a njihovi neriješeni problemi ih oboje iznutra razdiru.

Ova je knjiga o ljubavi i mržnji. Amelia očajnički želi obnoviti svoje i Justinovo prijateljstvo, dok Justin iskaljuje svoju ljutnju i bijes prema njoj, a zatim postupno ostavlja po strani svoje negativne osjećaje i gorčinu i prihvaća ono što on uistinu osjeća prema njoj, te shvaća što stvarno želi u životu.

Amelia je sjajan lik koji ne možete ne voljeti. Ona je brižna i puna ljubavi, odana je i oprašta, puna je snage i hrabrosti. Svidjelo mi se kako se snašla u svemu. Nije savršena, ali u tome i leži čar dobro opisanog lika.

Justin je bio lik kojeg na trenutke nisam voljela, ali na kraju se iskupio za sve svoje postupke. Svidjelo mi se kako su njegove promjene bile postupne. Spisateljica je savršeno opisala kako se bori sa svojim osjećajima. U isto vrijeme, koliko god sam željela da njih dvoje završe zajedno, bilo mi je žao Jade, Justinove djevojke. Ona je bila jako draga  i nisam je na kraju željela vidjeti slomljenog srca.

Mrski cimer je srcedrapajuća i zanimljiva knjiga koja vas cijelo vrijeme tjera da čitate dalje i dalje, sve dok ne dođete do samog kraja. Nije bilo nijednog dijela u ovoj knjizi koji mi se nije svidio. Imate moju toplu preporuku!