LISA KLEYPAS - ĐAVOLJA KĆI (THE RAVENELS)


West Ravenel je brat sadašnjeg grofa od Treneara. On i Devon odrastali su jedva iznad granice siromaštva s roditeljima koji su u najboljem slučaju bili odsutni, a u najgorem nasilni. Kada se Devon identificira kao daljnji rođak nedavno preminulog grofa i jedini muški rođak, njegov i Westov život se mijenjaju. West je preuzeo ulogu upravitelja imanja za svog brata, i on je bio ključan u obnavljanju zapuštenih nekretnina i imanja, tako da ponovo budu produktivni i profitabilni. Jedan od načina na koji je to učinio je osobno obavljanje zadataka kojima je poboljšao zapušteno imanje, a ujedno je tako mogao utvrditi postoje li načini za modernizaciju nekih procesa koji će olakšati život ljudima i usput povećati proizvodnju. Westove metode ne samo da su dovele do uspjeha, već su mu također zaslužile i poštovanje onih koji rade s njim i za njega. Nekada je bio besciljni rasipnik, a svojedobno čak i nasilnik koji bi udario po onima kojima je zavidio. Sada je postao jedan od najomiljenijih ljudi na imanju i u okolici. Iako priznaje da je prešao dug put, ne vjeruje da je dostojan iskupljenja, a zasigurno nije vrijedan pažnje najljepše žene koju je ikad vidio, vojvodine kćeri.

Phoebe, Lady Clare, ostala je udovica prije dvije godine kada je njezin voljeni suprug Henry preminuo. Odrasla je s Henryjem i uvijek mu je bila najbliži prijatelj. Kad ga je stariji dječak maltretirao, pisao joj je o svim detaljima svoje muke, a ona je počela prezirati dječaka po imenu West Ravenel zbog njegovog lošeg odnosa prema njezinom najboljem prijatelju. Kako su odrastali zajedno, Phoebe se zaljubila u Henryja, i premda ju je on pokušao odgurnuti od sebe za njezino dobro jer je znao da je teško bolestan i da će je na kraju potpuno ostaviti jer mu se zdravlje pogoršava, bila je odlučna. Phoebe je prihvatila njegovu bolest i do kraja je bila istinski sretna s njim. Dobili su i dva sina. Iako nije  bila sigurna da je spremna krenuti dalje, shvaća da ti maleni dječaci trebaju očinsku figuru u svom životu.

Kad stigne na imanje Ravenel gdje se njezin brat Gabriel treba vjenčati s Pandorom Ravenel, susreće Westa Ravenela,  čovjeka za kojega se zaklela da će zauvijek prezirati. No Phoebe ubrzo sazna da čovjek kakav je West postao, nimalo ne nalikuje na nasilnika koji je bio kao dijete. West je ljubazna i strpljiva osoba, koja se odlično slaže sa njezinom djecom. Ima dobar smisao za humor, samozatajan je i nevjerojatno privlačan.  

Phoebe je još uvijek tužna i usamljena i ozbiljno joj treba malo ljubavi. Westu treba netko tko će ga voljeti takvog kakav je sada, pomoći mu da ostavi po strani svoju užasnu prošlost i počne vjerovati u budućnost. Privlačnost između njih dvoje zaiskri odmah kada se sretnu, ali treba malo više vremena da se stvari pokrenu.

Mislim da su West i Phoebe savršeni zajedno. Kemija je postojala između njih od samog početka knjige i rasla je kroz priču. Bilo je dosta vrućih scena između para. Mislim da mi se kod njih dvoje najviše svidjelo koliko su stvarno djelovali zajedno. Mogli su jedno drugome pokazati svoje pravo ja i kako su to činili njihova je povezanost rasla. Zaista sam uživala u scenama s Phoebe, Westom i njezinom djecom. Bilo je predivno čitati o tome kako ovo dvoje pronalaze svoju sreću do kraja života.

Toplo preporučujem ovu knjigu. Bila je ovo fantastična romansa ispunjena prekrasnim likovima u koje se niste mogli ne zaljubiti.