NICOLA MAY - NAĐIMO SE U COCKLEBERRY BAYU


Nađimo se u Cockleberry Bayu je druga knjiga iz serijala Cockleberry Bay. Bilo je lijepo ponovno se susresti s likovima koju su me osvojili u prvoj knjizi.

 Rosa i Josh sada su u braku, ali ne onako sretnom kao što mislite. Rosa se jako muči s brakom na daljinu jer Josh radi u Londonu i nije kod kuće svaku večer. Roseina nesigurnost i ljubomora dovode do toga da ona pretjerano pije, a to je opet dovodi u neugodne situacije. Nakon posebno velike svađe, Josh ju ostavlja, govoreći joj da će se vratiti tek kada se Rosa malo više zavoli. Tako počinje Roseino preispitivaanje nje same. Uz pomoć svojih prijatelja u Cockleberry Bayu, koji se svi također bore sa svojim demonima, Rosa lakše prolazi kroz to razdoblje. Ali knjiga nije samo o Rosi i Joshu. Tu je Rosina najbolja prijateljica Titch, samohrana majka, koja ne zna tko je otac njezinog djeteta. A da ne zaboravimo I Rosinog psa Hota, te ostale Roseine vjerne prijatelje.

 Toliko se toga događa u ovoj knjizi. Priča je pametno isplanirana, kao i obrati, poveznice, sve je besprijekorno isprepleteno. S likovima se lako poistovijetiti, neobični su, pomalo manjkavi, ali dragi i simpatični.

Ovo je sjajno štivo s kojim se čitatelj može lako povezati. Svima nam se u životu događaju raznorazne situacije, a sumnje i nesigurnosti stvarna su prijetnja. Autorica je to vrlo realno i simpatično dočarala svojom radnjom i likovima.

Definitivno imate moju preporuku za čitanje ove knjige!