ANNA HARRINGTON - VOJVODE SU VJEČNI


 

Edward Westover, vojvoda od Swarthmorea žarko želi osvetiti smrt svog starijeg brata i njegove supruge. Za njihovu nesreću je kriv Phillip Benton. Edward mu oduzima sve što ovaj posjeduje, uključujući i njegovu kćer. Edward nikada nije htio postati vojvoda, ali prerana smrt njegova brata dok je on bio odsutan boreći se u ratu, jednim potezom je promjenila sve njegove planove koje je imao za svoju budućnost. Nakon što je sve oduzeo Bentonu, mora se pozabaviti njegovom kćeri.

 

Otkako ju je otac napustio, a majka preminula, Kate Benton živi na rubu egzinstencije, bez ičije pomoći. Benton je godinama pokušavao natjerati Kate da mu prepusti majčino imanje Brambly. No, to je jedino što je Kate ostalo i ona mu ga ne želi predati. Zajedno sa svojim starim i vjernim osobljem, te svojom vlastitom upornošću, Kate uspijeva održati imanje, doduše na klimavim nogama. Njezin svijet se sruši onog dana kada jedan prepotentni muškarac dođe s namjerom da preuzme sve njezino što joj je drago, ali mu ona to ne želi ustupiti.

Edward je šokiran kada otkrije da Kate nije malena djevojčica kako je on zamišljao, nego sasvim odrasla, prelijepa žena. Kate je ljuta zato što je Edward unio toliki nemir u njezin život i njih dvoje se odmah počinju sukobljavati. No, postizanje dogovora je misija za koju su oboje spremni. Kako njih dvoje sve više vremena provode zajedno, tako se i sve više i zbližavaju, ali njihova prošlost će im uzrokovati ozbiljne probleme kada Kate prekrši Edwardovu naredbu da ne komunicira sa svojim ocem. Nakon burne i strastvene noći s Kate, Edward kažnjava njenu nelojalnost tako što je šalje daleko s Bramblyja. No, iako je Kate daleko, on ne može prestati misliti na nju.

 

Vojvode su vječni je prva knjiga iz serijala Tajni život hodajućih nevolja. Baš sam uživala u ovoj knjizi i jedva čekam ostale naslove iz serijala. Kate I Edward su odlični i intrigantni likovi o kojima je bio užitak čitati. Njihova povezanost je bila nevjerojatna. Anna Harrington je opet napisala odličan povijesni ljubavni roman. Moja preporuka!