TESS GERRITSEN - ZNAM TAJNU

 


Djevojka je pronađena mrtva u svom stanu iskopanih očiju. Točan uzrok njene smrti ostaje neotkriven. Ubrzo je pronađeno još jedno mrtvo tijelo, ovog puta muškarca koji je proboden strijelama u prsa. Trag odvodi Rizzoli prema dvadeset godina strarom slučaju koji uključuje djecu zlostavljanu u tada veoma poznatom vrtiću. U međuvremenu, doktorica Isles se opet suočava sa svojom majkom Amaltheom Lank, serijskom ubojicom koja umire od raka.

Dok se slučaj zahuktava i pojavljuju se osumnjičenici, Rizzoli i ostatak Odjela za umorstva bostonske policije žure pronaći ubojicu, ali ništa nije onako kako se čini.

 

Znam tajnu je dvanaesta knjiga iz serijala Rizzoli & Isles i meni jedna od najdražih iz ovog serijala. Ova knjiga je bila napeta od prve do zadnje stranice, puna neizvjesnosti. Savršen razvoj likova koje smo već dosad jako dobro upoznali, a i zavoljeli. Spisateljica me je cijelo vrijeme držala u nedoumici i savršeno je uklapala dijelove iz starog slučaja u ovaj novi. Razvoj priče je spor i metodičan s nekoliko velikih obrata prije nego što se otkrije ono što se čini kao pravi put do ubojice. Jedna velika preporuka!